Bademli Sakızlı Muhallebi

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 15:45

MALZEMELER
6 kişilik
• 5 çorba kaşığı margarin
• 4 çorba kaşığı dolusu un
• 4 su bardağı süt
• 10 çorba kaşığı tozşeker
• 1 çay bardağı çekilmiş badem
• 3 parça damla sakızı
• Süslemek için: Badem

HAZIRLANIŞI
Margarinle unu, pembeleşene dek kavurun. Süt, tozşeker, badem ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. Orta ateşte pişirin. Kıvamı koyulaşınca, tencerenin altını kapatıp, 10 dakika soğumaya bırakın. Mikserle 10 dakika çırpın. Kaselere boşaltıp, buzdolabında soğutun. Dövülmüş ve tane bademlerle süsleyerek servis yapın.
muhallebi


Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü