Posted by Adsız | Posted in ANUŞABUR (Ermeni Noel Tatlısı) | Posted on 19:40
MALZEMELER
• 500 gr aşurelik buğday
• 250 gr kuru üzüm
• 250 gr kuru kayısı
• 1 su bardağı / patates nişastası
• 1 kahve # fincanı I gülsuyu I
• 1 kg toz şeker
• 1 tutam tuz
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
• Tarçın, ceviz içi, nar taneleri
• 2 çorba kaşığı çam fıstığı
HAZIRLANIŞI
BUĞDAYI ayıklayıp yıkadıktan sonra 3-4 saat suda bekletin ve süzüp bol suyla büyük bir tencereye alın. Buğdaylar pişerken üzüm ve kayısıyı ayıklayıp yıkayın. Kayısıları dörde bölün ve üzümlerle birlikte, yumuşamaları için sıcak suda bekletin. Kısık ateşte pişen buğday iki üç saat sonra özlenmeye başlar. Tencereyi ateşten indirip üzerine kalınca bir bez örtüp gelin ettiğiniz aşurelik buğdayı en az 3-4 saat bu şekilde bekletin. Tencereyi üzüm ve kayısıları da ekleyip çorba kıvamına gelene kadar kaynar suyla sulandırıp ara sıra karıştırarak, pişmeye bırakın. Kuru üzümler şiştiğinde bir bardak soğuk suyla sulandırdığınız patates nişastasını döküp sürekli karıştırarak bir iki taşım daha kaynata ve şekeriyle tuzunu ilave edip 1-2 dakika daha karıştırarak kaynata. Gülsuyunu ekleyip karıştırın ve kâselere paylaştırın. Soğuduktan soma üzerini nar taneleri,çamfıstığı, ceviz ve tarçınla süsleyin.
Comments (0)
Yorum Gönder