Profiterol tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:53


Malzemeler
Yarım Paket Margarin
1 su bardağı su
1 çimke tuz
1 kesme şeker
4 yumurta
1 su bardağı un
Sosu İçin
100 gr. margarin
2,5 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 kg. süt
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı vanilya

Hazırlanışı
Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su konur. Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir. Tencere ocakta iken unda konulur. Hızlı hızlı karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca 4 yumurta teker teker kırılıp, (her biri 3-4 dakika ezilerek) hamura yedirilir. Bir tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm. ara ile dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece turbo fırında, orta rafta üstü hafif pembeleşinceye kadar hiç açmadan pişirilir. Fırının kapağı hiç açılmadan soğuması beklenir.

Kremanın yapılışı
Margarin eritilir. İçine un konur. 3 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp, içine şeker ilave edilir ve karıştırılır. Sonra süt eklenir. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 10-15 dakika çırpılır.

Profiterolün yapılışı

Daha önce pişen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir. Krema kaşıkla içine doldurulur. Kalan kremanın içine yarım çay bardağı su ile 1 yemek kaşığı kakao konur ve ocakta pişirilir. Pişirilirken içine 1 paket çikolata atılır. Daha sonra profiterolün üstüne sıcak olarak dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilip, servise hazırlanır.

Milenyum Pastası tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:53



Malzemeler
1 su bardağı krema
150 gr. kremhttp://www.blogger.com/img/blank.gif şanti
2 adet muz
1 su bardağı Ponça ceviz
15 adet kuru incir
Kek İçin
4 yemek kaşığı kent pudra şekeri
1 su bardağı un
6 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Krema İçin
1 paket şekerli vanilya
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı yumuşak margarin
Hazırlanışı
Kekin yapılışı
Yumurtaları şeker ile çırpın, un ve sıvı yağ ilave edin. Yuvarlak kek kalıbına döküp 160 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
Kremanın yapılışı
Süt, şeker, un, yumurta ve şekerli vanilyanın orta ateşle karıştırarak pişirin, 150 gr. kabartılmış krem şantiyi 3 yemek kaşığı cevizi ezerek katın,

Pastanın yapılışı
3 eşit parçaya böldüğünüz keke hazırladığınız kremayı her kata eşit sürün. Kremanın aralarına muz parçalarını yayın daha sonra pastayı krem şanti ile kapatın. Pastanızı dilediğiniz şekilde mevsim meyveleriyle süsleyerek servise sunabilirsiniz.

Soslu Pasta tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:53


Malzemeler
4 adet yumurta
2 bardak toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 bardak pirinç unu
1 bardak un
3 çorba kaşığı kakao
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
Krema İçin
2 adet yumurta akı
Yarım su bardağı toz şeker

Hazırlanışı
Yumurtaları çırpma kabına alalım. Şekeri ilave edelim.Yumurtaları şeker ile birlikte köpük köpük olup beyazlaşana dek çırpalım. Margarini eritip ılıtarak ekleyelim. Tekrar karıştıralım. Elenmiş unu pirinç ununu kabartma tozu ve kakaoya ilave edip cam tepsiyi yağlayıp hafifçe un ve şeker serpiştirelim. Hamuru kalıba boşaltalım, 180 derece fırında pişirelim. Bir bardak soğuk süte 2 kaşık şekeri karıştır. Soğuk sütü pişen pastanın üzerine gezdirelim. Yumurta aklarını mikserle kor gibi olana dek çırpalım şekeri az su ile ağdalaşana dek pişirelim. İyice soğutup yumurta aklarına ilave edelim. Kremayı pastanın üzerine boşaltıp kremanın pastanın üzerinde aldığı şekli bozmadan buzdolabında bekletelim. Dilim çeyrek servis yapalım.

İki Katlı Muhallebi tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:49


Malzemeler
1 kg. süt
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
Yarım çay kaşığı vanilya
1 yumurta sarısı
1 su bardağı hindistan cevizi
1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne

Hazırlanışı
Süt, un, şeker, nişasta, vanilya, ve yumurta sarısını tencerede iyice karıştırın.Ateşe koyun, karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar pişirin.Büyükçe bir tepsiyi ıslatın.Muhallebiyi çok ince olarak tepsiye dökün.Sıcak ken üzerine bol hindistancevizi serpin.Buzdolabında soğuduktan sonra vişne veya hindistan cevizi ile süsleyerekservis yapın.

Fıstıklı Brownie tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:49



Malzemeler
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 küçük margarin
1 kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
2 bardak un

Hazırlanışı
Yumurta ve şeker mikserler köpük oluncaya kadar karıştırılır. İçine eritilerek soğutulmuş margarin, süt ve kakao eklenir. Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır. Kalan bölüme un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır, yağlanan kek tepsisine boşaltılarak önceden 220 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan kekin üzerine hamurdan ayrılan karışım sürülerek iyice yedirilir ve çam fıstığı ile süslenerek servis yapılır.

Crème Brulee tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:49


Malzemeler
1 paket krema (200 ml kutu)
1 bardak süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
3 yumurta
pudra şekeri

Hazırlanışı
Kremayı, süt ve vanilyayla bir tencerede kaynatın. Başka bir kapta, yumurtaları toz şeker ile iyice çırpın. Kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin.Fırına dayanıklı kaplara karışımı kepçe ile doldurun. Bu kapları içi su dolu bir fırın tepsisine yerleştirin. 180 dereceli fırında, kenarları sertleşene kadar (tepsiyi salladığınızda ortası hala yumusak kalmalı) 30-35 dakika kadar pişirin. Su dolu tepsiden çıkararak, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce, fırının ızgarasını yakıp iyice kızarmasını bekleyin. Kaselerin üzerine pudra şekeri serpin. Pudra şekeri eriyip karamelize olana kadar ızgarada bekletin. Ilık olarak servis yapın.

Portakallı Pasta tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:49


Malzemeler
5 fincan un
5 fincan şeker
4 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
Kreması için:
1 su bardağı portakal suyu
1 paket krem şanti
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakal

Hazırlanışı
Derince bir kaba şekeri ve yumurtaları alıp, mikserle çırpalım. Şeker ve yumurtalar beyazlaşıp köpürene dek çırpmaya devam edelim. Portakal suyunu ve 1 portakal kabuğu rendesini ekleyip, karıştıralım. Kabartma tozunu una ekleyerek karıştıralım ve çırpma kabına alalım. Çırpma teli ile hamuru savurarak karıştıralım. Kaıbı margarinle yağlayarak hafifçe şeker serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp, önceden ısıtı1mış 170 dereceli fırında pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra, hafifçe ılıtalım. Sonra bir bardak soğuk portakal suyunu pastanın üzerine gezdirelim. Krem şantiye, 1 portakal kabuğu rendesini ve bir portakalın suyunu ilave ederek karıştıralım.
Pasta iyice soğuduğunda üzerini ve yanlarını krem şanti ile kaplayalım. Portakalı keskin bir bıçak ile yuvarlak ve ince dilimler halinde keselim. Pastanın üzerini portakal dilimleri ile süsleyerek buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Peynir Helvası tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 13:49



Malzemeler
250 gr. tuzsuz beyaz peynir
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
4 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su

Hazırlanışı
Peyniri rendeleyip içerisine yumurta, yağ, limon kabuğu rendesi, limon suyunda erimiş karbonat ve unu koyarak bir hamur yapınız. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avucunuzda yuvarlayıp, üstten bastırıp, yassı yuvarlaklar yapınız. Önceden içini yağlayıp hazırladığınız fırın tepsisine muntazam aralıklarla diziniz. Bütün yassı yuvarlaklar bitince, tepsiyi orta hararetli fırına sürüp, tatlıların üstü hafif kızarıncaya kadar pişiriniz. Pişen tatlıyı fırından çıkarıp soğutunuz. Şurubunuzu dört su bardağı toz şeker, bir çay kaşığı limon suyu ile hazırlayınız. Soğuyan tatlınızın üstüne sıcak olarak, kaynar kaynar şerbetinizi dökünüz. Soğumaya bırakınız. Ilık ılık ikram ediniz.

Çilekli Kek tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:17


Malzemeler
175 gram margarin
1 su bardağı Toz şeker
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr. Çilek
½ sb. İri çekilmiş fındık

Hazırlanışı
1. Margarini oda sıcaklığında yumuşatınız. 2. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser veya çırpıcı yardımı ile çırpınız. 3. Daha sonra içine , oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını ekleyip, çırpmaya devam ediniz. 4. En son olarak içine , unu, kabartma tozunu ve vanilyayı bir süzgeç yardımı ile eleyerek ilave ediniz.(daha çok kabarması için) 5. Sıvı sana ile yağladığınız, düz -yuvarlak veya açılır kapanır kek kalıbının içine kek hamurunu döküp, düzeltiniz. 6. 6. Çilekleri ortadan ikiye kesip, kek hamurunun üzerini tamamen kapatacak şekilde dizin. En son olarak üzerine rendelenmiş fındıkları serpin. 7. Keki, önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. 8. Pişen keki kendi kalıbın içinde 5 dakika bekletip, servis tabağına çıkarıp, soğuk olarak servis ediniz. Bekletmezseniz, keki kalıptan çıkarken parçalanabilir. 9. Arzuya göre krem şanti veya dondurma ile servis edebilirsiniz.

Islak Brownie tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:17


Malzemeler
1 ½ su bardağı un
2su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı margarin
1 paket labne krem peynir
2 adet elma
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri İçin
Pudra şekeri

Hazırlanışı
Elmanın kabuklarını soyup, rendeleyiniz. Rendelenen elmanın kararmaması için limonlu suda bekletiniz.

Derin bir kasede yumurtayı, şekeri, ve Sıvı Sanayı krema kıvamına gelinceye kadar bir çırpıcı veya mikser yardımı ile çırpınız.

Krema kıvamına gelince içine krempeyniri, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip, karıştırmaya devam ediniz.

Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediniz.

En son oalrak içine suyunu iyice sıktığınız rendelenmiş elmaları ekleyip, tahata bir kaşık ile karıştırınız.

Kek harcını sıvı margarin ile yağlanmış kek kalıbına dökünüz.

Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirip, kalıbın içinde 5 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına ters çeviriniz.

Arzuya göre sıcak ıslak browniyi vanilyalı dondurma ile servis ediniz.

Halley Pasta tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:17


Malzemeler
1 paket margarinyağı
2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Kreması:
1 buçuk su bardağı şeker
1 adet yumurta beyazı
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı un
Yarım litre süt

Hazırlanışı
Küçük bir tencerenin içerisinde unun kokusu çıkıncaya kadar kavurunuz.

Daha sonra içine şekeri, kakaoyu ve sütü ilave edip pişirdikten sonra soğumaya bırakınız.

Krema soğurken, derin bir kasenin içine yumurtaları kırıp, oda sıcaklığında yumuşamış margarin yağını, sütü, toz şekeri, un ve kabartma tozunu koyup, yoğurunuz.

Kıvamına gelen hamuru ikiye bölüp, merdane ile açtıktan sonra bir yuvarlak kalıp veya bardakla kesip, sıvı sana ile yağlanmış tepsiye diziniz.

Bisküvilerin yarısının üstünü bir fırça yardımı ile sıvı margarin sürünüz.

Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında bisküvilerin üzeri kızarana kadar pişiriniz.

Yumurta Akını küçük bir kasede köpürtüp, soğumuş sosa karıştırarak katınız .

Pişip soğuyan bisküvilerin arasına önce kremadan koyup, bisküvileri üzerlerine kapatınız.

En son olarak kalan sosu bisküvilerin üzerine döküp, soğuk olarak servis ediniz.

Mozaik Pasta tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:17


Malzemeler
400 gr. eti petit beurre
250 gr. margarin
2 yemek kaşığı kakao
4 yumurta
4 yemek kaşığı, pudra şekeri
1 paket vanilya
Portakal kabuğu rendesi
Fındık

Hazırlanışı
Bisküvilerin hepsi bir kap içerisine küçük küçük kırılır. Başka bir kaba şeker ve yumurta konularak çırpılır ve erimiş yağ eklenir. Bu karışıma kakao, fındık, portakal kabuğu rendesi ve vanilya ilave edilip karıştırılır. Sonra kalıba dökülür ve şekil verilir. Buzdolabında 4-5 saat bekletildikten sonra servise hazırlanır.

Çikolatalı Pandispanya tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:15


Malzemeler
5 yumurta
150 gr (3/5 su bardağı) tozşeker
120 gr (1 su bardağı) elenmiş un
30 gr (4 çorba kaşığı) kakao
60 gr (4 çorba kaşığı)margarin

Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri bir kapta mikser ya da telle hafif ve kremamsı bir kıvam alıp, koyulaşıncaya kadar çırpın.

Unu ve kakaoyu birlikte iki kez eledikten sonra, karışımı hafifçe telle karıştırarak azar azar ilave edip, yedirin.

Margarini bir tavada eritin. Eritilmiş yağı telle hafifçe karıştırarak yumurta, un , şeker karışımına yedirin.

Bir yuvarlak pasta kalıbına yağlı kağıt döşeyin. Karışımı kalıbın içine döküp, yüzeyini düzeltin. 200 °C'lik bir fırında 25-30 dakika pişirin. Kalıbından çıkartıp, bir tel ızgara üzerine koyup, soğumaya bırakın.

Cici Pasta tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:15


Malzemeler
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Kreması İçin
750 gr. süt
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı Hindistan cevizi
50 gr margarin
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Sos İçin
1 tatlı kaşığı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kakao
1 kaşık buğday nişastası

Hazırlanışı
Yumurta ve şeker çırpılır. Un, kakao, kabartma tozu konup çıkartılır. En son yağ konur, yuvarlak bir kalıpta pişirilir. Sıcakken çıkarılıp ortadan kesilir, yarısı derin yuvarlak kaba yerleştirilir. Hazırlanan krema ortasına konulup üzerine kekin diğer yarısı kapatılır. Buzlukta bekledikten sonra (3-4 saat) servis yapmadan önce ters çevrilip hazırlanan sos dökülür.

Prenses Tatlısı tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:15


Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
Sosu İçin
4 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım paket margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı
Tencerede un ve toz şekeri karıştırın. Sütü ilave edin. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirip soğutun. 1 çorba kaşığı margarin ekleyin. Vanilyayla birlikte çırpın. Sosu için yumurta, pudra şekeri ve kakaoyu karıştırın.Yarım paket margarini tavada eritip, sosa ekleyin. Köpük Köpük olana dek çırpın. Kaselere ilk önce hazırladığınız kakaoyu kremayı dökün. Üzerine kakaolu sosu yayın. Hindistan ceviziyle süsleyin.

Rulo Pasta tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:15


Malzemeler
4 yumurta
½ su bardağı şeker
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 çay kaşığı tuz
Bir miktar pudra şekeri
1 su bardağı tepeleme un
½ kabartma tozu
Kreması İçin
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı toz şeker
Portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı portakal suyu

Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak, krem şanti soğuk süt ile çırpılır, ayrı bir kapta, şeker portakal kabuğu rendesi ve suyu karıştırılır daha sonra krem şanti ile karıştırılıp buzdolabında bekletilir. 4 yumurta sarıları bir kapta yarım su bardağı şeker ile iyice çırpılır. Beyazları da ayrı bir kapta 1 çay kaşığı tuz ile çırpılır. Daha sonra bunlar birbirine karıştırılıp, ceviz, un, kabartma tozu eklenip karıştırılır ve yağlı kağıt konup yağlanmış tepsiye dökülüp, önceden ıslatılmış fırında orta rafta 15 dakika pişirilir (150-160 °C). Hafif pembeleşince fırından çıkartılan kek yağlı kağıtla birlikte rulo yapılır ve buzdolabındaki krem şanti çıkartılıp rulo açılıp krema üstüne sürülüp tekrar rulo yapılır. Üzerine pudra şekeri serpilen pasta buzdolabına konulup soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.

Çikolatalı Kek tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:10



Malzemeler
2 adet yumurta
125 gram Sana
1 yarım su bardağı pudra şekeri
200 gram un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket sütsüz çikolata
1 paket kabartma tozu
100 gram damla çikolata
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
1 su bardağı süt
Süslemek İçin
pudra şekeri

Hazırlanışı
Sana'yı küçük küpler halinde kesiniz. Oda sıcaklığında bekletip, yumuşatınız.

Küçük bir tencere içine sıcak su koyup kaynatınız.

İçine ısıya dayanaıklı bir kap koyup, küçük parçalara böldüğünüz sütsüz çikolatayı koyup, eritiniz.

Derin bir kabın içine yumurtaları kırınız.

İçine pudra şekerini, kakaoyu, portakal kabuğu rendesinin yarısını, yumuşamış Sana yağını ve sütü koyup, iyice karıştırınız.

Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyiniz.

En son içine bain marie usulü eritip , biraz soğuttuğunuz çikolatayı ekleyip, karıştırınız.

Kek kalıbını sıvı Sana ile yağlayıp, kek hamurunun yarısını kalıba dökünüz.

Kek hamurunun üzerine damla çikolataları serpip, üzerini geri kalan kek hamuru ile kapatınız.

Önceden 175 derecede ısıttığınız fırında 30 - 35 dakika pişiriniz.

Fırından çıkartıktan sonra keki kalıbı içerisinde 5 dakika soğutunuz.

Servis tabağına ters çevirip, üzerine süzgeçle pudra şekeri serpip, kalan portakal kabuğu rendesi ile süsleyerek servis ediniz.

Çikolatalı Kek tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:10


Malzemeler
185 gr margarin
300 gr pudra şekeri
3 adet yumurta
3 buçuk su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 buçuk bardak su
1 paket kabartma tozu
Üzeri için pudra şekeri

Hazırlanışı
Oda sıcaklığında bekletip, yumuşattığınız Sanayı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpınız.

Yumurtaları ayrı bir kaba kırıp, tazeliklerini kontrol ettikten sonra yağ-şeker karışımına, karıştırarak ilave ediniz.

Daha sonra kakao ve suyu ekleyip, karıştırmaya devam ediniz.

En son olarak içine bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu ve kabartma tozunu ilave edip tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız.

Kek harcını Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına döküp, kaşığın sırtı ile harcın üzerini düzeltiniz.

Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişiriniz.

Keki piştikten sonra kalıbında 5 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına ters çeviriniz.

Kek iyice soğuduktan sonra üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpiniz.Kek sıcak iken serperseniz pudra şekeri eriyip, sulanır.

Cevizli Kek tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:07


Malzemeler
4 adet yumurta
4 su bardağı un
2 su bardağı şeker
175 gr Sana yağı erimiş
1 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz
½ su bardağı kuş üzümü
½ su bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı
1. Derin bir kasenin içerisinde oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser veya bir çırpıcı yardımıyla çırpın.

2. Şeker yumurtaların içinde iyice eridikten sonra harca sütü ve küçük bir tavada eritip, iyice soğuttuz Sana yağını ekleyip, çırpmaya devam edin.

3. Kek harcının içine bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.

4. Kuş üzümü ve kuru üzümü ayıkladıktan sonra küçük bir kasenin içinde su ile ıslatıp, bekletin. Suyunu süzüp kuru üzümleri ve kuş üzümlerini kek harcına ilave edip, tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.

5. Sana yağı ile yağladığınız kek kalıbının içine harcı dökün.

6. En son olarak harcın üzerine iri çekilmiş cevizleri serpip, karıştırmayın.

7. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin.

8. Pişen keki kalıbında 15 dakika bekletip, iyice soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip, servis edin.

Cevizli Çıtır Kek tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:07


Malzemeler
4 adet elma
100 gr Sana yağı
2 ½ su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
muskat rendesi
Kıtırı;
25 gr Sana yağı
½ su bardağı iri çekilmiş ceviz
½ su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı soğuk su

Hazırlanışı
1. Derin bir kasede oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları ve pudra şekerini mikser veya bir çırpıcı yardımıyla çırpın.

2. Şeker yumurtaların içinde eriyince yumuşamış Sana yağını ilave edip, karıştırın.

3. Harç kıvamına gelince sütü, bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, vanilyayı, kabartma tozunu, tarçını ve muskat rendesini ekleyip, karıştırın.

4. Elmaların kabuklarını soyup, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin, rendelenmiş elmaları, kullanıncaya kadar kararmaması için limonlu suda bekletin. Kek harcı kıvamına gelince içine rendelenmiş elmaları, suyunu süzüp, tahta bir kaşık ile harca ekleyip, karıştırın.

5. Kıtırı için küçük bir kaseye; yumuşamış sana yağını, şekeri, iri çekilmiş cevizi, tarçını ve suyu koyup, parmak uçlarınız ile kıtırı karıştırın.

6. Elmalı kek harcını sıvı sana ile yağlanmış kek kalıbına koyup, üzerine kıtırı parmaklarınız ile ufalıyarak koyun.

7. Cevizli kıtır keki, önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin.

8. Pişen keki kalıbında en az 10 dakika bekletip, iyice soğutup, servis tabağına alın.

9. Arzuya göre vanilyalı dondurma ile servis edin.

Cevizli Brownie tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:07


Malzemeler
200 gr. Sana yağı
2 paket sütsüz çikolata
1 sb un.
4 yemek kaşığı kakao
1 sb iri çekilmiş ceviz
3 adet yumurta
1 ½ su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı
1. Küçük bir tencerenin içine su koyup, kaynatın.

2. Kaynayan suya değmeyecek şekilde tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kap oturtup, içine küçük parçalara böldüğünüz sütsüz çikolataları koyup, tahta bir kaşık ile karıştırarak çikolatayı eritin.

3. Çikolata eriyince içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını ilave edip, karıştırarak ikisinide güzelce eritin.

4. Çikolata sıvı hale gelince tencerenin üstünden alıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.(Bain Marie usulü pişirme iç içe iki kap kullanarak kapların arasındaki kaynayan su buharını kullanarak pişirme yöntemidir.)

5. Derin bir kaseninin içine yumurtaları kırıp, içine pudra şekerini ilave edin.

6. Bir çırpıcı yardımı ile pudra şekeri yumuratanın içinde eriyinceye kadar çırpın.

7. Karışım krema kıvamına geldikten sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu ve kakaoyu ilave edip, karıştırın.

8. Daha sonra harcın içine erimiş Sanalı çikolatayı ilave edip, iyice karıştırın.

9. En son olarak içine iri çekilmiş cevizleri ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırın.

10. Kek harcını , Sıvı Sana ile yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökün.

11. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dak pişirin.

12. Browninin yumuşak olması için fazla pişirmeyin.

13. Kürdan ile Browninin pişip, pişmediğini kontrol etmek için kürdanı batırdığınızda, kek harcının kürdana hafifçe yapışması gerekiyor.

14. Brownieyi arzuya göre dilimleyip, krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin.

Cevizli Çikolatalı Tart tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:03


Malzemeler
1 paket Sana Yağı
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
aldığı kadar un
harcı için:
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı damla çikolata veya 80 gr - sütsüz çikolata (rende)
1 adet yumurta beyazı
üzeri için:
1 adet yumurta sarısı ve toz şeker

Hazırlanışı
1. Derin bir kasenin içine az unu, oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını, şekeri, yoğurdu, karbonatı, tarçını ve yine üzerine az un serpip, un ilave ederek hamur ele yapışmayacak hale gelinceye kadar yoğurun.

2. Tegahın üzerine az un serpip, merdaneyi unlayın. Tart hamurunu 2 bezeye ayırın. Merdane yardımıyla hamuru 1 parmak kalınlığında açın.

3. Sıvı Sana ile yağladığınız tart kalıbına hamuru yerleştirip, kenarlarını düzeltin. Hamurun üzerine bir çatal yardımıyla delikler açın.

4. Küçük bir kasenin içine cevizi ve şekeri koyup, bir çatal yardımıyla karıştırın. Daha sonra içine yumurta beyazını ilave edip, karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız harcı tart hamurunun üzerine koyun.

5. Kalan hamuru merdane yardımıyla açıp, şeritler halinde kesin. Kesilen şeritleri kendi etrafında burduktan sonra 2 parmak ara bırakarak tart hamurunun üzerine yerleştirin. İlk sırayı bitirdikten sonra 2. kat şeritleri üzeri baklava şeklinde boşluklar kalacak şekilde yerleştirin. Hamurların uçlarını sıkıca yapıştırın.

6. Baklava boşlukların içine damla çikolataları (veya rendelenmiş çikolatayı) yerleştirin. Bir fırça yardımıyla hamurların kenarlarına yumurta sarısı sürüp, en son olarak tartın üzerine toz şeker serpin.

7. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında tartın üzeri kızarana kadar pişirip, krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin.

Bademli Meyveli Şipşak Kek tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:03


Malzemeler
3 adet yumurta
125 gr. Sana yağı
1 1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı gazoz
2 1/2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 pk. kabartma tozu
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1 adet şeftali
1/2 su bardağı ince çekilmiş badem

Hazırlanışı
1. Derin bir kasenin içerisine ilk önce oda sıcaklığında en az yarım saat beklettiğiniz yumurtaları kırın.

2. Daha sonra içine şekeri, vanilyayı, oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını ilave edip, bir mikser veya çırpıcı ile harç krema kıvamına gelene kadar çırpın.

3. Harç krema kıvamına geldikten sonra bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırın.

4. Daha sonra gazozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip, çırpmaya devam edin.

5. En son olarak harcın içine ince çekilmiş bademi ve rendelenmiş şeftaliyi ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırın.

6. Sıvı Sana ile yağlanmış kek kalıbına içine kek harcını koyun. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dak. pişirin.

7. Pişen keki kalıbında 10 dakika soğutup, servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Arzuya göre vanilyalı dondurma veya şeftalili dondurma ile servis edin.

Çikolatalı Çilekli Pasta tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:03


Malzemeler
Keki için
150 gram Sana yağı
200 gram pudra şekeri
2 adet yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu Arasına
Yarım kg taze çilek
Kreması için
1 paket. Vanilyalı toz puding
2 su bardağı süt
Islatmak için
1 su bardağı süt
Üzeri için
Kakao

Hazırlanışı
Derin bir kase içerisinde oda sıcaklığında bekletip, yumuşattığınız Sanayı, pudra şekerini ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpınız.

Krema kıvamına geldikten sonra yoğurdu ekleyip, karıştırmaya devam ediniz.

Daha sonra içine kakao’yu, vanilyayı ve eleyerek un - kabartma tozunu ilave edip, karıştırınız.

Kek harcını, yağlı kağıt serdiğiniz açılır-kapanır kek kalıbına döküp, kaşığın sırtı ile üzerini düzeltiniz.

Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişiriniz.

Kek pişerken, küçük bir tencerenin içerisine vanilyalı toz pudingi ve sütü koyup, sos kıvamına gelene kadar orta ateşte devamlı karıştırarak pişirip, soğutunuz.

Pişen keki kalıbın içinde soğutup, servis tabağına aldıktan sonra uzun bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesiniz.( kekin iyice soğumuş olmasına dikkat ediniz.

Kek iyice soğumaz ise keserken, parçalanabilir.)

Taze çilekleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayınız.

Kekin her iki katınıda soğuk süt ile ıslatınız.

Servis tabağına aldığınız süt ile ıslanmış kekin alt katına önce kremayı sürünüz. Kremanın üzerine doğranmış çileklerden diziniz.

Çileklerden bir kısmını en üstünü süslemek için ayırınız.

Kremanın üzerine kekin 2. Katını koyup, üzerine kalan kremayı sürünüz.

Kremanın üzerini kalan çilekler ile süsleyip, en üstüne bir süzgeç yardımı ile kakao serpiniz. Pastayı buzdolabında bir saat bekletip, soğuk olarak servis ediniz.

Hindistan Cevizli Kek tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:01


Malzemeler
250 gram tereyağı
250 gram pudra şekeri
500 gram un
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 adet portakal kabuğunun rendesi
100 gram kıyılmış badem
200 gram badem ezmesi
75 gram kokteyl kirazı

Hazırlanışı
Badem ezmesini rendeleyin. 1 adet yumurta, 150 gr. pudra şekeri, limon kabuğu rendesinin yarısı ve limon suyu ile karıştırarak pürüzsüz bir harç elde edin. Muzu ince ince dilimleyin (kurusunu ince ince kıyın).175 gr. yumuşak tereyağı, 100 gr. pudra şekeri, tuz, kalan limon rendesi ve hindistan cevizini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kalan yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin. Sırayla un ve kabartma tozunu ekleyip mikserle karıştırın. Hamuru, unlu tezgahta 45x35 cm. ebadında açın. Üzerine badem ezmeli harcı sürüp, muzları serpiştirin. Hamuru kısa tarafından başlayarak rulo yapıp, birleşme yeri üste gelecek şekilde 39.5 cm. uzunluğundaki, yağlanmış kek kalıbına yerleştirin ve bastırın. Keki, kalıpla beraber kağıt serili tepsiye ters çevirin. 180o C ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 50 dakika pişirin. Üzerindeki kek kalıbını alıp 10 dakika daha pişirin. 50 gr. tereyağını eritin ve sıcak kekin üzerine sürüp, soğumaya bırakın. Kalan 25 gr. tereyağını da eritip soğumuş kekin üzerine sürün. Kalan 50 gr. pudra şekerini üzerine serpin.

Meyveli Kek tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 03:01


Malzemeler
110 gr Sana yağı (oda sıcaklığında)
3 çay bardağı pudra şekeri (150 gr)
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 küçük kahve fincanı süt (55 ml)
4 çay bardağı un (200 gr)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı meyve şekerlemesi (120 gr) veya aynı miktar karışık minik küp doğranmış kuru meyve (incir, portakal reçeli tanesi, kuş üzümü veya sarı kuru üzüm, incir reçeli tanesi, kuru kayısı karışımı)

Hazırlanışı
Fırınınızı 160°C'ye ısıtın. Dikdörtgen kek kalıbını yağlayın, hafifçe unlayın.

Meyve şekerlemelerini veya kuru meyve karışımını ve 1 tatlı kaşığı unu buzdolabı poşetine koyup iyice sallayın. Meyve şekerlemesi veya kuru meyveleri unlamazsanız ağırılığı fazla olduğundan dibe çökerler.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte bir kaba eleyin.

Geniş bir kasede oda sıcaklığındaki Sana yağını ve şekeri mikserin orta hızıyla 3 dakika çırpın. Önce yumurtaları sonra sütü yağ ve şeker karışımına yavaşça, azar azar ilave ederek 3 dakika daha çırpın.

Elediğiniz unlu karışım ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Unlanmış meyve şekerlemelerini veya kuru meyveli karışımı da hamura ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın.

Kek hamurunu yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.

Kek fırından çıktıktan sonra, kalıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartın ve keki bir tel ızgaranın üzerine koyun.

Soğuduktan sonra servis yapın.

Not: Yumurtayı hızla ilave ederseniz karışım kesik kesik bir görünüm alacak ve kek iyi kabarmayacaktır. Yavaş koyduğunuz halde hafif kesilme olursa, bu un ilave edildiğinde kaybolacaktır.

Mafiş tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 02:59


Malzemeler
1 yumurta
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı margarin
1 kahve fincanı su, aldığı kadar un

Hazırlanışı
Malzemelr bir hamur yapılır.Uzun şeritler halinde kesilerek fiyonk haline getirilir. Yağda kızartılır.Şekerli şurubun içine daldırılıp çıkarılır ve servise sunulur.

İrmik Tatlısı tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 02:59


Malzemeler
1 kg süt
8 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1,5 su bardağı şeker

Hazırlanışı
Süt kaynarken ,irmiği birer kaşık birer kaşık üstüne serpme koyup karıştırın.Üstüne serpme şeker ilave edin. Koyulaşınca plastik çukur bir kabı iyice nemlendirip suyunu süzdükten sonra içine döküp dolapta dondurun.Sonra servis tabağına üzerinede fındık koyun.

Vanilyalı Ekler tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 02:56



Malzemeler
Hamur İçin
1 su bardağı su
100 gr. margarin
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı silme tozşeker
Bir tutam tuz
3 adet yumurta
Krema
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Limon kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)

Hazırlanışı
Bir tencerede su,margarin,tuz ve şekeri koyup yağ eriyinceye kadar kaynatılır.Bir tarafta un elenir.Yağ eriyince tencere ateşten alınır. Tahta kaşık ile un eklenir ve devamlı karıştırılarak un helvası gibi bir kıvam elde edilir.Soğuması beklenir. Soğuduktan sonra oda sıcaklığındaki yumurtalar teker teker kırılıp tenceredeki hamura yedirilir. Sonra yağlanmış tepsiye sıkma torbası içine doldurulan hamur aralıklı olarak sıkılır. Hamur boyları işaret parmağı büyüklünde olmalıdır. Eğer sıkma torbanız yoksa bir tatlı kaşığı ile de tepsiye yerleştirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış turbo fırında hafif pembeleşinceye kadar hiç açmadan pişirilir. Sonra soğuması beklenir.
Daha sonra krema malzemelerinin hepsi karıştırılarak pişirilir. Daha önceden pişen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir. Krema kaşıkla içlerine konur. Eklerin üstünede eritilmiş çikolata veya artan krema kakao ile karıştırılıp konabilir.

Kayısılı Top Kek tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 02:56


Malzemeler
125 gr. margarin
2 su bardağından 1 parmak fazla un (250 gr.)
1 paket kabartma tozu
1.5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz (60 gr.)
Çeyrek çay kaşığı hint cevizi rendesi (muskat)
1.5 su bardağı kuru kayısı (150 gr.)
1.5 çay bardağı esmer şeker (90 gr.)
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt (200 ml.)

Hazırlanışı
Fırınınızı 190 dereceye ısıtın.Top kek kalıbını yağlayın. Margarini eritin. Ilımaya bırakın. Kayısıları minik minik küp doğrayın. Unu, kabartma tozunu ve muskatı geniş bir kaseye birlikte eleyin. Şekeri, ceviz, kayısıları ve portakal kabuğu rendesini ilave edin. Karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtayı hafifçe çırpın. Yumurtaya erimiş margarini, sütü ilave edip karıştırın. Unlu karışımın ortasını havuz şeklinde açın. Sıvı karışımı içine katın ve tahta kaşıkla alt üst ederek yavaş yavaş karıştırın. Hamur haline geldiği anda karıştırmayı bırakın. (Pürüzsüz bir kek hamuru elde etmeye çalıştığınız takdirde top kekiniz sert olacaktır. ) Kek karışımını yağlanmış top kek kalıplarına (veya kağıt top kek kalıplarına ) kalıbın üstünden 1 parmak eksik kalıncaya kadar iki kaşığın yardımı ile boşaltın. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkan kekleri iki dakika sonra kalıplarından çıkararak tel ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın.Kalıpta bıraktığınız takdirde kekleriniz nemlenecek ve daha sonra sert olacaktır.

Akdeniz Güneşi tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 02:56


Malzemeler
150 gr. margarin
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su brdağı toz şeker (175 gr.)
1 su bardağı un (115 gr. )
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Üstü İçin
Yarım limon kabuğu rendesi ve suyu
1 çay bardağı pudra şekeri (50 gr.)
1 su bardağı portakal suyu (200 ml.)
1 portakal kabuğu rendesi
Süslemek için
1 adet portakal

Hazırlanışı
Fırınınızı 160 dereceye ısıtın. Kare veya diktörtgen kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın. Margarini eritin ılımaya bırakın. Kekin üzeri için verilen malzemenin hepsini bir kapta karıştırın ve daha sonra kullanmak üzere karışımı bir kenara ayırın. Yumurtaları ve şekeri mikserin orta hızında 2 dakika çırpın. Ilık yağı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyip, yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra 1 dakika mikserin orta hızında çırpın. Kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Kek fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekletip kalıptan servis tabağına ters olarak çıkarın. 3 dakika sonra üzerini çatalla 7-8 yerinden delin. Hazırladığınz portakallı karışımı kaşıkla yavaş yavaş dökerek yedirin. Süslemede kullanacağınız portakalın kabuğunu rendeleyin ve kekin üzerine serpin. Soğuduktan sonra servis yapın. ( Bu keki mutlaka kare veya diktörtgen kalıpta yapın, ıslak bir kek olduğu için diğer kalıplarda üzerine konan sosu tam olarak çekmeyecektir. )

Muzlu Dilim tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 02:48



Malzemeler
1 kg Muz,Dilimlenmiş
400 gr.Şeker Su 3lt
2 adetKaranfil
Tarçın parçası (1,5cm uzunluğunda)

Hazırlanışı
Muzları soyup çapraz dilimleyin.Çok ince olmamak kaydıyla. Su ve şeker ile ince bir şurup yapın. Muz dilimlerini içine koyun ve karıştırın.
Muzların tencereye yapışmamasına dikkat ederek ateşin üzerinde tutun.
Diğer 1,5lt suyu azar azar ekleyin.
Tencerenin kıyısındaki beyaz köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin. Tatlının saydam görünmesine dikkat edin. Sonra karanfil ve tarçını ekleyin.
Muzlar kırmızımsı ve sosu çok koyu olmadığında tatlı hazırdır

İncir Tatlısı tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 02:48


Malzemeler
12 adet Kuru İncir
100 gr. Fındık
100 gr. Kaymak
50 gr. Şeker

Hazırlanışı
12 adet kuru inciri önce yıkayın ve 1 su bardağı su ile bir gece önceden bir kapta bekletin.Fındığı blenderda incecik çekin ve şekerle karıştırın.Bu arada incirlerin saplarını çıkarın ve parmağınız yardımıyla ortalarına bastırıp çukurlaştırın.İçini fındık ve şeker karışımıyla doldurun.Açık tarafı üstte olacak şekilde bir kaba dizin.Yarım su bardağı su üzerine döküp tencerenin kapağını da kapatarak kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.Soğuduktan sonra servis tabaklarına 3er tane olacak şekilde yerleştirin üzerine de bir tatlı kaşığı kaymak koyun.Kenarlarını tüm fındık ve iç cevizle üstünü de çekilmiş şam fıstığı ile süsleyerek servis yapın

Elmalı Kek tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 02:48


Malzemeler
3 orta boy elma rendesi
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yumurta
2 çay kaşığı tarçın
125 gr. margarin

Hazırlanışı
Margarini eritin. Kek tenceresini margarinle yağlayın. Yumurta ve şekeri mikserde çırpın. Sütü ve yağı ekleyip tekrar karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. En son olarak elma rendelerini ve tarçını ilave edip karıştırın. Kek kalıbına döküp orta ısıdaki fırında pişirin.

Künefe tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 02:48


Malzemeler
250 gr. Tel Kadayıf
100 gr.Tuzsuz Dil Peyniri
5 yemek kaşığı Tere Yağı
2 bardak Şeker

Hazırlanışı
Ateşte tere yağını eritin kadayıfı ekleyip yağla iyice karıştırın. Ateşten alın.
Yağlamış küçük bir tepsiye kadayıfın yarısını dizin, elinizle düzeltin. Üzerine peyniri döşeyin. Kadayıfın kalanını düzelterek dizin.
Fırına yerleştirin. Pembeleşince kadayıfı ters çevirin öbür yüzü de pembeleşince fırından alın.
Çıkarınca üzerine hazırladığınız soğuk şurubu (2 bardak su, 2 bardak şeker ile hazırlanmış) gezdirin. Sıcak servis yapın

Biskivüli Muhallebi tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 02:48


Malzemeler
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 paket bisküvi
2 çorba kaşığı toz şeker
1 muz
1 elma
1 çay bardağı ceviz içi / fındık içi
1 paket vanilya

Hazırlanışı
Elma rendelenip 2 çorba kaşığı şekerle pişirilir. Sonra ocaktan alınıp içine muz, bisküvi ve ceviz içi koyulup karıştırılır. Bir tencerede süt ve pirinç unu karıştırılıp pişirilir. Sonra şekeri ilave edilip kaynayınca da vanilya koyulup ocaktan alınır. Servis kaplarının altına bisküvili karışımdan birer tutam koyulur ve üzerine de muhallebi dökülüp soğuduktan sonra servis yapılır.

Çikolatalı Tıkırlar tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 02:48


Malzemeler
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta akı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket sütsüz çikolata

Hazırlanışı
Bir kabın içine su koyulur ve kaynayınca içine bir bardağa koyulan çikolata oturtulur ve eritilir. Bir kapta yumurta akı, şeker, margarin ve un çırpılır. Vanilya da ilave edilir. Bir yağlı kağıt üzerine Erimiş çikolatadan sıkma torbasıyla çok ince olarak daire şeklinde halkalar yapılır. Bu çikolata donduktan sonra üzerine hazırlanan karışımdan ince bir şekilde sürülür ve 6 dakika fırında pişirilir. Soğuduktan sonra kıtır kıtır olacaktır.

Kaşık Helvası tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 02:48


Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 avuç soyulmuş badem
1 su bardağı toz şeker
2 çay fincanı su

Hazırlanışı
Sıvı yağ tencerede hafif kızdırıldıktan sonra, içine
yavaş yavaş karıştırılarak un ilâve edilir. Ardından
bademler de katılır ve 10 dakika hafif ateşte
kavrulur.
Başka bir yerde şeker ve su karıştırılarak şerbet
yapılır.
Sıcak şerbet, kavrulmuş helvanın içine yine yavaş
yavaş karıştırılarak ilâve edilir ve hafif ateşte bir
- iki dakika pişirilir. Hafif soğuduktan sonra
helvanın üstü bir kaşık yardımı ile düz hale getirilir
ve yine ıslatılmış bir kaşıkla helvadan alınıp şekil
verilerek bir tepsiye dökülür.

Kazandibi tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 11:14


Malzemeler
4 bardak süt
pudra şekeri
250 gr şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı pirinç unu

Hazırlanışı
Sütü kaynatın.Şekeri ve biraz suyla ezilmiş pirinç ununu karıştırıp süte katın. Karıştırmaya devam ederek 15 dakika kadar pişirin. Az yağlanmış ve üzerine pudra şekeri serpilmiş tepsiye boşaltın. Altının kahverengi bir renk alması için sadece altı yanan fırında veya ocakta çevirerek kızartın. Kazandibinin tepsiden kolayca alınabilmesi için tepsiyi hemen soğuk suya tutun. İki dakika kadar tuttuktan sonra soğumaya bırakın. Iyice soğuduğunda tatlıyı karelere bölün. Bir spatula vasıtası ile kaldırıp, ikiye katlayın. Yanık kısmı üstte olacak şekilde servis yapın.

Kakaolu Yumyumlar tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 11:14



Malzemeler
2,5 bardak şeker
2 bardak şekerli krema
1 yumurta akı
1 bardak soğuk su
5 adet jelatin(2 bardağa yakın kaynar suda erimiş)
2 bardak kurutulmuş hindistancevizi
1 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı
Jelatinleri soğuk suyun içine yerleştirin.Şeker krema ve yumurta akını birbirine karıştırın.Jelatinleri
soğuk sudan çıkararak hazırladığınız kaynar suda eritin.daha sonra biraz soğutarak hazırladığınız kremalı karışımın
içine ekleyin.30 dk. kadar çok sert çırpın.Daha sonra karışımı kare yada diktörtgen kalıba dökerek bir kaç saat soğuması için bekleyin.
Ardından kare şeklinde ufak parçacıklara keserek servis yapın.

Çikolatalı Öpücükler tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 11:14



Malzemeler
4 yumurta
2 bardak şeker
2 bardak un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
Üstü için
100 gr. tereyağı
1 bardak krema
4 çorba kaşığı şeker
2 çay kaşığı un

Hazırlanışı
Fırını 225 dereceye ayarlayın.Yumurtaların aklarını ayırarak , bir başka yerde çırpın.Bekletin.Sarılarını şekere
katarak çok kuvvetli bir şekilde çırpın.Unu,kakao ve kabartma tozunu karıştırın.Çok dikkatli bir şekilde bu karışımı yumurtalı
karışıma ekleyin.Çok iyi karıştırın.Ancak karışımın bozulmasına da izin vermeyin.Bu karışımı fırın tepsisine döküp 8-10 dk.
bekletin.Keki yuvarlak kesin yada özel kesici kullanın.Üstü için gereken tüm malzemeyi karıştırarak yüksek ateşte çevirin.Gerekirse içine aklarınıda ekleyin.Sonra bu karışımı soğutarak
yuvarlak öpücüklerin üzerine ekleyin.

Şekerpare tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 11:11


Malzemeler
3 cay fincanı un
100 gr tereyağı veya 1 çay fincanı sıvıyağ
fındık 1 çay fincanı pudra şekeri
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
2 yumurta-1 yumurtanın beyazı ayrılacak(fındıkları sürmek için)
Şurup için:
3 bardak toz şeker
3,5 bardak su
1/2 limon suyu
1/2 cay kaşığı vanilya

Hazırlanışı
1) Yağ, pudra şekeri tuz ve kabartma tozunu tahta bir kaşıkla karıştırılarak yumuşatılır. Krema haline gelen yağa önce yumurta sonra unu yedirerek yoğurup elde edilen hamur nemli bir bez altında 10 dakika dinlendirilir.
2) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar olarak yuvarlayip tepsiye dizilir. Üzerine fındık koyarak fırında pişirilir (20-25 dakika)
3) Diğer taraftan şurubu hazırlayarak kıvamlanan şuruba limon suyu ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Fırındandan çıkan şekerparelerin üstüne dökerek şurub tepside çektirilir (fırında)
(soğuk şurup, sıcak şekerpare)

Kolay Profitorol tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 11:11


Malzemeler
20 adet kedi dili bisküvi (Pötibör bisküvide olabilir.) 1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
Sosu için
100 gr margarin
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket sütsüz rende çikolata

Hazırlanışı
Sosu için :Derin bir tencerede sütü, unu ve şekeri muhallaebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.Pişen sosun yarısını ayrı bir kaseye ayırın.Tencerde kalan sosun içine rendelenmiş çikolatayı ve kakaoyu ilave edip, bir taşım orta ateşte karıştırarak pişirin.Sos kıvamına gelince ateşten alıp, içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana Yağını ilave edip, iyice karıştırın. Hazır hale gelen çikolata sosu soğumaya bırakın.Kasenin içine aldığınız beyaz sosun içine vanilyayı ilave edip, karıştırın ve sosu soğutun.Yayvan bir kaseye sütü, şekeri ve kakaoyu koyup, iyice karıştırın.Kedi dili bisküvileri bu sosa batırıp, iyice ıslatın. Daha sonra servis tabağına dizin.Üzerine ilk önce beyaz sosu, daha sonra çikolatalı sosu döküp, buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis edin.Arzuya göre krem şanti ve vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Tiramisu tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 11:11



Malzemeler
Bir hazır kek,
1/2 lt süt,
2 yemek kaşığı un,
1 paket LABNE peynir,
1 yemek kaşığı nescafe,
1 yemek kaşığı kakao,
1 çay bardağı toz şeker

Hazırlanışı
Süt,1 su bardağı şeker,2 yemek kaşığı un, tüpte muhallebi haline getirilir.Sonra labne peynir katılıp karıştırılır. ortadan kesik olan keke, 1 su bardağına yapılan (1 yemek kaşığı nescafe ve şeker)nescafe her iki kata yedirilir.katlar arasına hazırladığımız muhallebi dökülür.kapatılıp üstü bu muhallebiyle sıvanır.dolapta soğuduktan sonra, üstüne çay süzgeçiyle kapatacak şekilde kakao serpilir.

9 Katlı Pasta tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 11:11


Malzemeler

Hamur için
2 yumurta
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 çay kaşığı karbonat
8 kahve fincanı silme un
Krema için
1 kilo süt
2 su bardağı şeker
2 dolu yemek kaşığı un
2 yumurta
Yarım paket margarin
Kakao
Vanilya
250 gr. ceviz.

Hazırlanışı
Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak hamur yapılır. Yapılan hamur 9 parçaya ayrılır. Parcçalar tek tek yuvarlak şekılde açılır ve tek tek fırında pişirilir.

Krema hazırlanırken margarin hariç tüm malzeme mikserle iyice çırpılır ve cok katı olmayacak şekılde orta ateşte pişirilir. Krem ateşten alınırken içine margarim konulur ve eritilir. Krema sogutulmak üzere bırakalır. Her hamurun arasına soğuk kreme dökülür ve üst üste dizilir. En üsteki kata da krema dökülür. Cevız serpilip soğutulur ve servis yapılır.

Armut Tatlısı tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 11:11



Malzemeler
1 kg. süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
100 gr. margarin
5 adet armut

Hazırlanışı
4 armutu 5 dak. haşlayın ve soğutun. İkiye bölün. Diğer yandan, nişasta ve unu biraz sütle ezin. Ardından yumurta sarısını ilave edin. Daha sonra şekeri ve kalan sütü ekleyin. İçine bir adet çiğ armutu rendeleyin. İnmeden vanilyayı ve margarini ilave edin. Muhallebiyi servis tabağına dökün. Armutları hhenüz sıcakken muhallebinin içine koyun. Buzdolabında bekletin. soğuk olarak servis yapın.

Bal Kabağı Tatlısı tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 11:07



Malzemeler
1 ½ kilo balkabağı,
2 kahve fincanı su,
400 gr. (1 3/5 bardak) toz şeker.

Hazırlanışı
Kabağın çekirdekleri çıkarılır, kabuğu kesilir. Etli kısmı ikişer parmak eninde parçalara bölünür. Sonra bu parçalar yayvan bir tencereye düzenli bir biçimde yerleştirilir. Üzerine toz şeker serpilir. 2 kahve fincanı su da döküldükten sonra tencerenin kapağı örtülür ve kap orta ısılı bir ateşe oturtulur. Kabaklar su salıp bunu çekinceye kadar yani yumuşak bir duruma gelinceye kadar pişirilir. Sonra bunlar delikli bir kepçeyle ve parçalanmadan tencereden çıkarılıp tabaklara yerleştirilir. Soğuyunca üzerine dövülmüş ceviz serpilir ve servis yapılır.

Rokoko tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 11:07



Malzemeler
4 bardak süt
1 bardak şeker
1 çay bardağı badem
1 fincan pirinç unu
1 kasık nişasta
1 fiske tuz
1 fincan çam fıstığı veya Anten fıstığı.

Hazırlanışı
1- Bir kapta iç bademler kaynar suda birkaç dakika tutulur, sudan alınır, parmak uçlarıyla bademler bastırılarak kabuklarından çıkarılır.
2.-Bademlerin yarısı alınarak kaynamakta olan dört bardak süt ve sekere katılır. 3- Pirinç unu, nişastayı bir çay bardağı soğuk su içinde ezip süte macun gibi akıtarak devamlı karıştırılır. Bir fiske tuz da katılır. Bu karıştırma yirmi dakika kadar tahta kasıkla yapılır. Koyulaşıp, sakız gibi olunca kalan macun haline getirilmiş bademler ilave edilir. Bir iki dakika karıştırıldıktan sonra ateşten indirilir, tabaklara alınır.
4- Üzerine arzuya göre Hindistan cevizi tozu, kavrulmuş çam fıstığı veya kavrulmuş tuzsuz Anten fıstığı serpilir.

Aşure tarifi

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 11:07




Malzemeler
500 gr. aşurelik buğday
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı nohut
1/2 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1/2 su bardağı fındık
6-7 adet kuru kayısı
6-7 adet kuru incir
1/2 portakal
1,5 kg. tozşeker

Üstü için:
2 yemek kaşığı helva fıstığı
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 çay bardağı kavrulmuş fındık
1 yemek kaşığı yeşil Fıstık

Hazırlanışı
Buğday, fasulye ve nohudu ayıklayıp akşamdan suda ıslatın. İncir, kayısı ve üzümü de yıkayıp ıslatın. Buğdayı ve pirinci 6 litre suyla (30 bardak) büyük bir tencerede ateşe koyun. Buğday taneleri yumuşayana kadar, kısık ateşte 4-5 saat pişirin. Haşlanmış fasulye ve nohudun isterseniz kabuklarını çıkartın; kayısı, portakal ve incirleri küçük parçalara bölün üzümlerle beraber hepsini aşureye katın, şeker, kıyılmış fındığın yarısında ilave edip kaynatın. Aşureyi kaselere boşaltın. Biraz soğuduktan sonra üzerini fıstık, kuşüzümü, fındık,kuru üzüm taneleriyle süsleyin.

Kaşık Tatlısı

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:09

2 adet yumurta,
1 çay bardağı yoğurt,
1/2 çay kaşığı kabartma tozu,
1/2 limon suyu,
1.5 su bardağı un
Şerbeti İçin:
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su.
Kızartmak İçin:
2 su bardağı sıvıyağ


Yumurta, yoğurt, limon suyu iyice karıştırılır.

Un ve kabartma tozu katılıp, boza kıvamında bir hamur yapılır.

Şeker ve su kaynatılıp, şerbet hazırlanır.

Soğutulur.

Hamur karışımından tatlı kaşığına alınıp, kızdırılmış yağda kızartılır.

Hemen şerbete atılır.

Üzerine tarçın serpip servis yapılır.

Kolay Burma Tatlısı

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:06

15 yaprak hazır baklava yufkası
2 su bardağı antepfıstığı
250 gram tereyağ

Şerbeti için :
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 adet limonun suyu


Şeker ve su bir tencerede koyulaşıncaya kadar kaynatılır.

Şerbet kıvam alınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp, soğutulur.

Tereyağının 100 gramı eritilir.

Baklava yufkasının bir yaprağı serilip üzerine eritilmiş tereyağı sürülür.

Yumuşayan yufka 6 eşit dikdörtgene bölünür.

Her parçanın uzun kenarına bir sıra halinde fıstık dizilir.

Yufkalar sıkıca rulo yapılıp, burkularak tepsiye alınır.

Bütün yufkalar hazırlanıp tepsiye dizildikten sonra üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür.

Yağlanan burmalar 200 dereceye ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirilir.

Sıcak tatlılar soğuk şerbet ile şerbetlenip, çekmesi için beklenir.

Afyon Tatlısı

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:06

200 gr. margarin,
1 su bardağı süt,
1 pkt. kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 su bardağı ceviz,
Aldığı kadar un.

Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
2-3 damla limon suyu

Cevizi iri kıyın.

Erimiş margarini, sütü, cevizi, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın.

Unu ekleyin.

Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Ortasına parmağınızla bastırın.

Yağlanmış tepsiye dizin. 180°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kızartın.

Şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ekleyip şerbet yapın.

Şerbeti soğutun.

Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde soğuk şerbeti tatlının üzerine gezdirin.

Ağzına bir kapak kapatıp şerbeti çekince açın.

Soğuyunca servise sunun

Kestaneli Baklava

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:06

½ kg. milföy hamuru,
25-30 adet kestane şekeri,
2,5 su bardağı tozşeker,
1,5 su bardağı su,
2-3 yemek kaşığı şamfıstık tozuKestaneli Baklava


Tozşeker ve suyu birlikte kaynatıp, şurup hazırlayın.

Milföyleri merdane ile inceltip, biraz açın.

Her kareye bir kestane şekeri sararak tepsiye yerleştirin.

180°C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Soğuk şerbeti üzerine döküp, fıstık tozu ile süsleyin.

Fırında Çilek

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:04

600 gr çilek
4 yumurta sarısı
200 ml krema
200 gr çilekli süt
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı pudra şekeri


Çilekleri ayıklayıp yıkayın.

4 parçaya bölün.

2 yemek kaşığı pudra şekeri, tarçın ile karıştırın.

Yumurta sarıları, toz şeker ve çilekli sütü karıştırın.

Sıcak benmaride koyu bir krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Kremayı çırpıp karışıma ekleyin.

Çilekleri 4 adet ateşe dayanıklı kaba şerleştirin.

Kremayı eşit miktarda çileklerin üzerine dağıtın.

Önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin.

Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Sütlü Kadayıf Lokması

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:04

1 adet yufka
1/2 kg. kadayıf,
1 paket margarin,
1 su bardağı ceviz.
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı süt


Yufkayı düz bir zemine yayın.

Margarini eritin.

Yufkayı yağlayın.

Kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine yayın.

Margarini üzerine gezdirin.

Çekilmiş cevizi serpin.

Rulo yapıp, 1-2 saat dolapta bekletin.

Ruloları 2,5 cm. kalınlığında kesip, yağlanmış tepsiye dizin.

Orta ısılı fırında 20 dakika kızartın.

Süt ve şekerle şerbet hazırlayın.

Tatlı ılık, şerbet soğuk olunca, üzerine dökün.

Cevizle süsleyip servis yapın.

Dil Peynirli Helva

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:04

6 parça dil peyniri,
250 gr tereyağı,
3 su bardağı un,
2 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı çekilmiş ceviz,
2 su bardağı süt,
1 su bardağı su.
Süslemek İçin:
Hindistancevizi,
Yeşil toz fıstık


Bir tencerede yağı eritin, unu ekleyin.

Unu orta ısılı ateşte 15-20 dakika kavurun.

Cevizi ekleyip kavurmaya devam edin.

Unun rengi dönüp kokusu yayılmaya başlayınca su, süt ve şeker karışımını sıcak olarak ekleyin.

Helva pişince ortasını açın.

Daha önce suda bekletilip parçalanmış dil peynirlerini koyun.

Çırpa çırpa peynirleri helvaya yedirin.

Ateşten alıp düz bir servis tabağına yayın.

Üzerini fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyin.

Kolay Fındıklı Baklava

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:04

1 paket hazır baklavalık yufka
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı fındık

Şerbeti için :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu


Tereyağı eritilip sıvıyağ ile karıştırılır

Baklava yufkasının bir yaprağı tepsite serilip üzerine yağ karışımı sürülür.

Paketin yarısı bu şekilde üstüste konulduktan sonra fındıklar serpilir.

Bütün yufkalar yine yağlanarak üst üste serilir.

Arzu ettiğiniz şekilde tatlınızı dilimeyip, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Pişen tatlılar fırından çıkartılıp soğutulur.

Servis yapılmak istenildiğinde şeker ve su bir tencerede koyulaşıncaya kadar kaynatılır.

Şerbet kıvam alınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.

10 dakika kadar ılıklaştırılan şerbet tatlının üzerine dökülüp, çekmesi beklenir ve servise sunulur

Şeftalili Tatlı

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:03

2 adet şeftali
6 adet milföy hamuru
2 yemek kaşığı badem içi
1 çay kaşığı tarçın
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Karamel sosu için:
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 su bardağı krema


Şeftalileri geniş bir kaseye koyarak üzerine sıcak su ekleyin,

1 dakika bekletinki kabukları kolay soyulsun

Şeftalilerin kabuklarını soyun, ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.

Çekirdek yerlerine birer tatlı kaşığı toz şeker ve iç bademleri koyun.

Milföy hamurlarının dört tanesinden bir bardak ağzı ile şeftalilerden biraz daha büyük yuvarlaklar çıkartın.

Her yuvarlağın içine biraz tarçın serpin.

Şeftalileri bademli taraf altta olacak şekilde yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin ve kalan hamurları da ikiye bölün.

Her bir parça üzerine alt alta çizikler atın ve yuvarlak kestiğiniz hamurların kenarını suyla çok hafif ıslatın.

Her bir şeftalinin üzerine kafes gibi olacak şekilde hamurlardan serin.

Dışarı taşan hamurları kesin.

Şeftalileri yağladığınız borcama koyun, çırpılmış yumurtayı üzerlerine sürün, toz şeker serpin.

Altın rengi alana kadar önceden 180°C’ye ısıtılmış fırında pişirin.

Karamel sosunu yapabilmek için tencerede şekeri çözülene kadar suyla birlikte ısıtın.

Şurup koyu kahverengi renge gelene kadar kaynatın ama dikkat edin yanmasın

Tencereden geride durarak dikkatlice kremayı ekleyin cünkü sıçrarsa canınızı yakabilir.

Kısık ateşte sürekli karıştırarak pürüzsüz hale gelinceye kadar pişirin.

Şeftalileri sosla birlikte servis edin.

Deve Tabanı Baklava

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:02

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardagi su
3-4 damla limon
Yeteri kadar un (Yumusak bir hamur için)

Açmak için :
1 paket nisasta
1 çay bardağı un

Içi için :
1 su bardagi çekilmis ceviz

Üzeri için :
250 gr tereyağı

Şerbeti için :
2 su bardagi şeker
1 su bardağından biraz fazla su


Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin.

Elle çırpın.

Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun.

20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin.

Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın.

Üzerine nişastalı un karışımı serpin.

Oklava ile çarsı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın.

Her bir yufkayi karşılılı kenarlaından ortaya doğru dört bir kenarından büzerek toplayın.

Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya dogru kapatin.

Fırın tepsisine yavasça çevirin.

Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin.

Pembeleşince fırından alın.

Kızıiılığı gittikten sonra ılınmış şerbeti üzerine döküp servise sunun.

Kadayıf Dolması

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:01

500 gr tel kadayıf
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti İçin:
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu


Şeker ve suyu kaynatıp içine limon ekleyip soğumaya bırakın.

Tel kadayıfı bir parça tabağa serin.

Ortasına ceviz ve tarçın karışımını koyun.

Elinizi sütle ıslatıp sıkıca sarın.

Kadayıfın hepsini bu şekilde bitirin.

Yumurtaları çırpın.

Kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın bol sıvı yağda kızartın.

Yağdan çıkarıp hazırladığınız soğuk şurupta bekletin.

Şuruptan çıkarıp servis tabağına alın.

Toz fıstık serperek sıcak sıcak servise sunun

Yeşil Zeytin Reçeli

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:00

500 gram salamura yeşil zeytin
400 gram şeker
4-5 tane karanfil
½ adet limonun suyu
½ su bardağı su



Yeşil zeytinleri sıcak su ile haşlayıp ekşisinin ve tuzunun gitmesini sağlayın.

Bir başka tencerede şekeri 1/2 su bardağı su ile kaynatın.

Karanfilleri ekleyin.

Haşlayıp suyunu süzüp iyice kuruladığınız zeytinleri şerbetin içine atın.

Kıvamına bakarak 15-20 dakika daha kaynatın.

Son olarak limon suyunu ilave edip, bir kaç dakika daha kaynatıp altını kapatın.

Ilıdıktan sonra kavanozlara doldurup muhafaza edin.

Narlı Pelte

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 10:00

1 su bardağı nar suyu
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı şeker


Nişasta ve şeker bir tencerede karıştırılır.

Nar suyu ve su tencereye yavaş yavaş eklenir.

Sürekli karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir.

Pelte kaselere paylaştırılır.

Ilıklaşan peltelerin ağızları film ile kaplanıp, buzdolabında iyice soğutulur.

Limonlu Hafif Tatlı

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 09:58

3 adet limon
400 gram süzme yoğurt
200 gram böğürtlen
4 çorba kaşığı bal
8 tatlı kaşığı yulaf


Limonların kabuklarını rendeleyin.

Bir limonun suyunu sıkın.

Limon kabukları, limon suyu ve balı bir kasede karıştırın.

Kaselerin yarışma kadar yoğurt doldurun.

Üzerine ballı karışımdan yayıp tekrar yoğurt doldurun.

Üzerlerine yulaf ilave edin.

Böğürtlen veya ekşimsi, taneli bir meyveyle süsleyerek bekletmeden servis yapın.

Yoğurda fındık, kuru üzüm ya da ceviz ilave ederek servis yapabilirsiniz.

Kaymaklı Havuç Tatlısı

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 09:52

Havuç
Şeker
Limon suyu
Melisa yaprağı
Karanfil
Kaymak

*
Orta boy havuçların dış kısımları bıçağın tersi ile iyice temizlenir, enlemesine baş parmak kalınlığında kesilir ve sıcak suya atılır.
*
2 dakika kadar haşlandıktan sonra suya bol şeker ve az limon suyu ilâve edilip birkaç dakika kadar yeniden kaynatılır.
*
Havuçlar sudan çıkartılır, soğutulur ve çok ince doğranmış taze melisa yapraklarına bulanır.
*
Bir tabağa dizilir,
*
Üzerine değir­menden geçi­rilmiş az kuru karanfil serpilip kaymakla yenir.
*
İstendiği takdirde, tencereden alınan havuçlar püre haline getirilip üzerine sıcak suda eritilmiş bol şeker ilâve edilir ve soğumaya bırakılır.
*
Yeniden melisa ile karanfile bulanır, üzerine lomon suyu ile kestirilmiş şeker ilâve edilir.
*
Şekerin soğuduktan sonra sertleşerek kalınca bir zar halini almasına dikkat edilir ve yerken yine kaymak ilâve edilir.

Kolay Elmalı Kek tarifi / Tatlılar

0

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 15:22

Kolay elmalı kek Tarifi

Malzemeler

200gr. sıvıyağ
200gr. şeker
200gr. un
1 paket kabartma Tozu
1 paket vanilya Tozu
İstege göre meyve(elma, vişne ....)
Hazırlanışı

Bütün mazemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın.
Sonra yağlanmış bir kalıba dökün.Isıtılmış fırında 200 derecede 25-30 dakia pişirin.

İstege göre meyve koyun üzerine daha iyi bir lezzet için.Afiyet olsun.

NOT: cok kolay :-)

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü