Portakal Pelteli Panna Cotta

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 16:16

Portakal Pelteli Panna Cotta

Malzemeler:
Portakal Peltesi İçin :

* 1 su bardağı portakal suyu
* 1 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1/2 su bardağı şeker

Panna Cotta İçin :

* 2 paket süt kreması (400 gr)
* 6 yemek kaşığı pudra şekeri
* 2 yemek kaşığı toz jelatin
* 1 paket vanilya
* 2 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanması:
* Portakal peltesi malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin.
* Krema, pudra şekeri, nişasta, süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın.
* Ayrı bir kapta toz jelatini çok az sıcak su ile eritin. Kaynamadan önce karışıma ilave edin. Göz göz olana kadar pişirin.
* Pişen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın.
* Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin.
* Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü