Hindistan Cevizli Çikolatalı Kek

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 16:29

Hindistan Cevizli Çikolatalı Kek

Malzemeler
* 3 adet yumurta
* 2 su bardağı şeker
* 1 su bardağı süt
* 4 su bardağı un
* 1 su bardağı zaytinyağı
* 2 su bardağı hindistan cevizi
* 1 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı kabartma tozu ve 1 çay bardağı ince doğranmış kayısı

Krema için
* 2 yemek kaşığı un
* 4 yemek kaşığı şeker
* 2 su bardağı süt
* 1 paket vanilya
* Yarım çay bardağı hindistan cevizi
* 1 yemek kaşığı margarin

Hazırlanması:

Yumurtalarımızı ve şekerimizi derin bir kapta karıştıralım. Yumurtalarımızı kar haline gelince kakaomuzu, zeytinyağımızı, sütümüzü ve hindistan cevizimizin bir bardağını koyup çırpmaya devam edelim. İyice karıştırdıktan sonra unumuzu, kabarma tozumuzu, damla çikolatamızı ve iyice doğranmış kayısılarımızı da ekleyelim. Yaklaşık 3 dakika daha karıştırıp kelepçeli kek kalıbımıza döküp 170 derecede fırında yaklaşık 50 dakika pişirelim.
Kekimizin kreması için 2 yemek kaşığı unumuzu, sütümüzü, hindistan cevizimizi, şekerimizi ve vanilyamızı tenceremize koyup akışkan kıvamlı oluncaya kadar pişirelim. Kekimizi misina yardımıyla 3 eşit parçaya ayıralım. Her katın arasına hazırlamış olduğumuz kremadan sürelim. Kalan krema ile krema ile kekimizin her tarafını kaplayalım. Kalan 1 bardak hindistan cevimiz ile de kekimizin üzerini süsleyelim.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü