ev yapımı sürme çikolata

Posted by Adsız | Posted in | Posted on 17:21

  • 200 gr fındık (yaklaşık 2 su bardağı)
  • 80 gr bitter çikolata
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

  • Fındıkları tek sıra halinde bir fırın tepsisine alın. 180 C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar kahverengileşene kadar kavurun.
  • Ilıyınca, fındıkları mutfak robotuna alın ve en güçlü ayarda yaklaşık 5 dakika kadar, fındıkların yağı ortaya çıkıp macun kıvamına gelene kadar çekin.
  • Çikolatayı ocağın üzerinde su dolu bir tencerenin içine oturtacağınız ikinci bir kapta benmari usulü eritin.
  • Mutfak robotuna sırasıyla; çikolata, pudra şekeri, vanilya, kakao ve sütü ekleyin.
  • Bütün malzemeler iyice karıştığında sürülebilir çikolatanız kullanıma hazırdır.
  • Dilerseniz, buzdolabında kapaklı bir kavanozda sürülebilir çikolatanızı bir aya kadar saklayabilirsiniz.

Comments (0)

Yorum Gönder

Tatli Tarifleri tatlı tarifleri tatlı çeşitleri tatlı tarifi tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri oktay usta tatlı tarifleri kolay tatlı tarifler tatlı tarif tatlı tarifleri tiramisu tatlı tarifleri profiterol tatlı tarifleri revani tatlı tarifleri tavuk göğsü